Bluesland

en musikalsk vandring i blueslandskapet med tekst, bilder og musikk

Bente, Bjørn og Dag på Sinus i Bodø 17. oktober 2015
Bente, Bjørn og Dag på Sinus i Bodø 17. oktober 2015

Teknisk info     Kontakt info

Isachsen &  Andersen
To dedikerte bluesfantaster fra Bodø utgjør denne noe uvanlige konstellasjonen av piano, munnspill, vokal og footbeat. New Orleansorientert musikk  vil nok først og fremst prege musikken, men også eldre Chicagoblues med utgangspunkt i Willie Dixon, Little Walter og Muddy Waters er godt gjenkjennelig. Det musikalske uttrykket varierer fra det enkle og nakne med kun piano og munnspill til et større lydbilde med footbeat og bass som kontrast og variasjon. I spesielle tilfeller (som på cabareten) tar Bjørn frem bottleneck og tre-strengs cigarbox-gitar som trakteres med respekt og innlevelse. Melodiøs og blid kvalitetsblues er likevel det viktigste for herrene.
Når de nå går i gang med sin blues-cabaret, er det med bakgrunn i deres opplevelser og inntrykk fra deres reiser i Louisianna og Mississippi.

Isachsen &  Andersen er hjemmehørende i Bodø og består av:
Bjørn Isachsen, piano, vokal og footbeat
Dag Andersen, munnspill, kor og div perc.

I cabareten har de fått med seg multikunstneren Bente Brochmann med bakgrunn fra teater, bildekunst og fra ulike bandkonstellasjoner. Hun er i dag hjemmehørende i Trondheim hvor hun fyller tiden med sine malerier og hvor hun fronter et lokalt jazzband som vokalist. I cabareten er hun fortelleren og synger i tillegg en gospel/spiritual med stor innlevelse.

© 2015 Bluesland Bluesand Theme